Ce poți să faci cu copiii la Paris?

Amalia Sterescu \ Ce poți să faci cu copiii la Paris?
Ce poti sa faci cu copiii la Paris

În ultimii ani nu a fost vară să nu petrec o săptămână în ”Orașul Luminilor”. Întreabă-mă ce poți să faci cu copiii la Paris, cum îi distrezi ori culturalizezi, și pot să-ți fiu un ghid bun.

Vă spuneam în acest articol că reîncep călătoriile și voi împărtăși cu voi o parte din cele mai interesante momente surprinse și recomandări de vizitat.

Din seria „Travel Learning”, vă propun episodul nr. 1 „Travel with kids”.

Iată câteva din principalele atracții care funcționează bine pentru copiii cu vârste între 5-12 ani.

1. Parisul văzut de sus:

Copiii sunt fascinați de turnuri, așa că, ai mai multe alternative să vezi Parisul de sus.

 2. Parisul muzeelor și al locurilor în care cultura și știința sunt o încântare pentru copii.

Mai sunt și alte muzee interesante, însă copiii mei par a fi interesați mai mult de experimente științifice, descoperiri, personaje istorice, mai degrabă decât de pictură și artă. Asta m-a determinat să fac această selecție care, evident, nu este universal valabilă, copilului tău i se poate potrivi altceva.

3. Parisul parcurilor de distracție și al grădinilor

Dacă nu ți-ai propus să ajungi la Disneyland, micuții pot fi distrați, din plin, și în oraș:

4. Sena, canalele și croazierele

Copiii mei nu au fost neapărat fascinați de croziera pe Sena pe care o poți lua de la baza Tour Eiffel și poți vedea toate clădirile istorice din zona centrală veche a orașului, cu toate podurile istorice frumoase peste Sena. Au fost însă fascinați de croaziera pe canalul Saint Martin care are ca punct de plecare fie Parc de la Vilette, fie Port D Arsenal. I-a încântat cele 7 ecluze dar, mai ales, călătoria cu barca prin subteranele Parisului pe sub Bastilia – poate fi o escapadă lungă pentru cei mici. Recomand bilete online și rezerve de mâncare și apă întrucât nu poți cumpăra nimic de pe barcă.

Și acum câteva sfaturi de bun simț pentru orice părinte care călatorește cu doi copii mici în Paris (ai mei au 6 și 8 ani):

  1. Copiii nu suportă cozile, așa că, orice bilet de acces online, boarding pass online vă este de mare folos.
  2. Uber în Paris funcționează foarte bine, fă-ți un cont, nu știi când ai nevoie. Controalele bagajelor în instituțiile de interes turistic sunt frecvente, ar fi ideal să nu ai un rucsac voluminos și copii după pașapoarte ar fi utile.
  3. Cumpără-ți un set de 10 bilete de metrou, cu preț redus, de la orice automat, și altele pentru tine cu tarif normal – e bine să le ai la îndemână căci în general e aglomerat și nu vrei să pierzi timp prețios, mai ales daca nu ai foarte multe zile libere. Mersul cu metroul în Paris poate fi simplu, dacă îți printezi de acasă harta metroului parizian și în fiecare dimineață îți eficientizezi traseul vizitând atracții din aceeași zonă a orașului. De asemenea, copiii nu au răbdare să studiezi harta în metrou, mai ales că dacă sunt energici, ca ai mei, trebuie să fii cu ochii în patru să nu se piardă sau sa nu stea prea aproape de linia de metrou – așa că notează-ți de la început traseul, va fi mult mai simplu și mai expeditiv.
  4. Dacă vei călători singur(ă) cu copiii, cum am făcut eu de aceasta data, poate nu vei ajunge în fiecare zi să iei masa la restaurant – dar am avut surpriza ca, achizitionând cam aceleași tipuri de produse pe care le iau de la Mega Image de exemplu, – coșul să fie mult mai ieftin în Paris și multe alimente să aibă un gust mult mai bun. Așa că, îți poți pregăti sandwich-urile de rezervă pentru momentele de picnic sau urgențe.
  5. Copiii pot avea tot felul de urgențe – la parterul fiecărui hotel ori în parcuri sau locuri de joacă vei găsi – spre deosebire de București – toalete, trebuie doar să te orientezi rapid.
  6. Uneori incitați de tot ceea ce văd și li se întâmplă, copiii nu-și mai cunosc propriile limite și poți să ai surpriza să adoarmă în cele mai neobișnuite locuri, chiar în metrou – atenție, așadar, la ritmul lor ce se cere respectat. Apropos soarele apune destul de târziu în Paris, vara la ora 22:00 e încă lumina afară și copiilor le e greu să înțeleagă de ce trebuie să meargă la culcare când afară este ziua…
  7. Legat de bagaj, cât mai light – temperatura în Paris vara (iulie, august) e chiar toridă, când nu plouă din senin, nu ai nevoie de foarte multe haine. Așteaptă-te, însă, să se prăfuiască la greu în parcurile pariziene unde aleile nu sunt asfaltate iar praful e pe măsură.

Parisul e un loc din care copiii au cu siguranță ce învăța, locuri care le pot aduce bucurii și despre care pot vorbi mult timp după aceea. Am scris toate acestea, nu ca să fac reclamă orașului în sine – cei ce vor să ajungă vor ajunge oricum 😊 ci pur și simplu, ca un mic ghid, scris de cineva care călătorește în fiecare an cu copiii și care a mai învățat câte ceva cu fiecare vizită. Să vă fie de folos!

Data articol: 23 iulie 2018
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design