6 motive pentru care călătoriile sunt experiențe de învățare

Amalia Sterescu \ 6 motive pentru care călătoriile sunt experiențe de învățare
Călătoriile sunt experiențe de învățare

Călătoriile sunt experiențe diferite de învățare.

Din 195 de tări am vizitat 52 de țări, adică 27% din întreaga planetă. Am străbătut toate continentele lumii, în călătoriile mele, mai puțin Australia și Antarctica.

Anul acesta voi mai adăuga încă trei țări, dar nu cifrele sau procentele sunt importante ci ceea ce învăț din aceste călătorii și cum mă ajută ele la rândul meu să dăruiesc mai mult.

De ce călătoresc?

  1. Introspecție. Paradoxal, când sunt departe de tot ce mi-e familiar, sunt mai aproape de mine și procesul acesta de introspecție mă ajută să evoluez, mă ajută să fiu și mai creativă sau să explorez soluții la care nu m-aș fi gândit.
  2. Acumulez informații inedite despre oameni și locuri. Când călătoresc mă las purtată de locuri și oameni și îmi reactivez acea curiozitate copilărească prin care învăț! Când călătoresc alături de copiii mei, chiar și în locuri în care am mai fost, le redescopăr de fiecare dată altfel, prin ochii lor.
  3. Observ și accept. Învăț să observ oameni și locuri, obiceiuri și tradiții și judec mai puțin decât aș face-o acasă – le iau ca pe un dat.
  4. Descopăr povești noi. În munca mea, poveștile au un rol esențial, orice călătorie este o ieșire din starea de confort, orice poveste bună sau rea – poate deveni o sursă de inspirație pentru membrii comunității mele.
  5. România de la distanță. România de la distanță nu mai e nici pesedistă, nici victimizată – e țara de care mi-e mereu dor, e Baza la care revin mereu.
  6. Sunt cetățean al lumii. Atunci când călătoresc sunt parte din întreg. Sunt cetățean al lumii. Sunt un om care se comportă conform valorilor în care crede, indiferent de ceea ce îi scrie pe pașaport.Calatoriile - experiente de invatare

 

Cred în călătorii ca fiind o altfel de experiență de învățare. Începând cu 18 iulie – călătoria mea continuă. Așadar, voi împărtăși cu voi cele mai relevante experiențe, momente sau “learning points” din călătoriile mele, într-o rubrică nouă: Travel Learning.

Rămâneți aproape, episodul 1: Singură, cu doi copii,  într-o mare metropolă!

Pentru sezonul toamnă-iarnă am pregătit calendarul de evenimente, unde poți găsi programe de dezvoltare menite să te sprijine în demersul tău de a ajunge la nivelul următor al carierei tale sau al business-ului tău, de a accelera procesul de dezvoltare al echipei tale sau al oamenilor tăi cheie!

 

 

Data articol: 16 iulie 2018
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design