Gânduri pentru Zeițe

Amalia Sterescu \ Gânduri pentru Zeițe
LBF_9379-1024x682

Cu gândul la Ele, prea minunatele și frumoasele Zeițe, doamnele ce mă citesc constant  de ceva ani, ori cu gândul la doamnele cu care lucrez pentru ca zbaterile lor să aibă un sens pozitiv, celor ce le-am împărtășit din experiența mea pe o cale sau alta dar  nu numai lor…am așternut mai jos câteva gânduri de martie, însorite, așa cum mi-au venit la ceas târziu de seară după ce copiii au adormit și foia albă se cerea a fi scrisă cu sens, pentru VOI – cu admirație si prețuire.

  1. Fie ca atunci când nu te mai împaci cu tine și luptele ”interne” sunt în toi, să câștige acea parte din tine care te va ajuta să mergi înainte și nu cea care te țintuiește într-un prezent ce nu-ți mai place!
  2. Când simți că poți să faci mai mult cu viața ta, cu cariera ta dar ți-e teamă să încerci, să ieși din zona ta de confort, aminteste-ți că în viață nu regretăm ce am făcut ci mai ales ce n-am făcut!
  3. Cu toții avem ancore negative, acele vorbe spuse poate neintenționat de cei apropiați nouă dar care au ajuns să devina credințe despre noi înșine. Fă-ți timp într-o zi și completează cinci fraze care încep cu ”Eu nu pot să…” Și întreabă-te sincer: de unde vine această credință? Cum poți transforma imposibilul Tău în … posibil?
  4. Suferința, de orice natură – ți-e dată ca să înveți ceva despre tine căci nu prea învățăm când ne e bine ci mai ales când suferim amarnic. Întreabă-te ce ai de învățat din acea durere și nu mai repeta același ”traseu”.
  5. A fi mamă vine la pachet cu multe dubii despre capacitatea ta de a fi un părinte bun. Poate că ai citit mult despre cum cred alții că ar trebui sa fii tu un părinte bun, ascultă-ți instinctul și inima, oferă iubire necondiționată , nu te mai îndoi te tine căci nu există părinte perfect ci doar aspirația noastră continuă de a construi Oameni buni.
  6. Nu renunța la visele tale indiferent cum arată realitatea ta de acum! Nu te cufunda în visele altora – îi poți sprijini în realizarea lor dar nu-ți ignora propriul drum căci va veni o vreme când, ele, acele vise neglijate îți vor bate puternic la ușă, nu-ți vor da pace, îți vor pune întrebări grele despre Tine și atunci te vei uita în oglinda întrebându-te cu amărăciune – oare unde ai dispărut tu cea care visa să…
  7. Dă-ți timp. Timp să te iubești așa cum meriți. Timp să-ți redescoperi pasiunile, timp de relaxare și răsfăț, timp de introspecție, timp pentru întrebări indecente, timp pentru Tine.
  8. Nu te mai alinia la ce vor alții de la tine. Aliniază-te tot timpul la ce aștepți tu de la tine iar daca ștacheta pe care ți-ai ridicat-o e întotdeauna foarte sus, e bine – însă atenție – din propriul perfecționism ai putea rata/ignora acele mici progrese reale pe care le-ai făcut și care chiar merită sărbătorite, întotdeauna! Nu fi prea dură cu tine!
  9. Iubește. Până când simți că nu-ți mai aparții.
  10. Clădește ceva care să schimbe în bine lumea în care trăiești sau dăruiește astfel încăt gândul tău, fapta ta sau vorba ta să schimbe în bine viața cuiva!

Fiți fericite pe drumul Vostru!

Cu mult drag si recunoștință,

Amalia Sterescu

Data articol: 29 septembrie 2023
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design