Cu sufletul în retreat

Amalia Sterescu \ Cu sufletul în retreat

N-am nevoie. Sunt bine. Nu mă doare nimic. Nu sufăr de nimic. Sunt chiar happy. Și apoi am atât de multe lucruri de făcut: clienți, vânzări, evenimente, copii, teme, soț, nu neapărat în ordinea asta… Cine să mai învârtă caruselul lumii mele, dacă eu nu sunt la butoane? Sufletul meu mă înțelege…

Cam asta-și spun, în general, toate persoanele când vine întrebarea: ”Ai vrea să mergi cu propriu-ți suflet într-un retreat?”

Și să spunem că-ți iei inima-n dinți și-ți cumperi un bilet solo ca să ajungi în locul acela mirific, de care nu ai niciodată timp și de care, aparent, sufletul nu are nevoie, dar hai să o facem și pe asta – și ce descoperi?

Descoperi că uneori e nevoie să fii departe de tot ceea ce cunoști și îți este familiar ca să mergi cu adevărat la o întâlnire cu sufletul tău.
Că singurătatea este doar o stare inventată de un suflet suferind care nu știe cum să-ți mai semnalizeze, în timp ce tu ești foarte important și ocupat.
Afli că dincolo de cărțile de vizită cu titluri importante se ascund suflete și sufletele au prostul obicei să acumuleze emoții, dureri nespuse, cărora le mai punem dop și le mascăm sub zâmbete instagramice. Afli că fiecare zâmbet are înțelepciunea lui și fiecare durere își caută calea spre vindecare.

Și ca orice minune, și retreat-ul ăsta ține și el vreo zece zile – la unii luni sau ani, norocoșii – ai ajuns la final și simți o reparație interioară pe care nu ai cerut-o, dar de care se pare că aveai nevoie. În final, evident, ai o căruță de ”voi face asta … și nu voi mai face asta” și te rogi ca măcar jumatate din lista aceea să fii capabil(ă) să o duci la îndeplinire căci nu sunt promisiuni către clienți, sau către persoanele iubite ci către tine – iar noi avem prostul obicei să nu ne prioritizam. Probabil de aceea aterizăm, instinctiv, într-un retreat din când în când – căci numai așa ne dăm timp să ne întoarcem către ceea ce ar trebui să fie cea mai iubită persoană de pe Pământ. Tu însuți.

Data articol: 29 septembrie 2023
© 2024 Amalia Sterescu Designed by: Live Design