Ziua 24. Auto-izolare. ”Revelațiile” mele.

Amalia Sterescu \ Ziua 24. Auto-izolare. ”Revelațiile” mele.
  1. Scoala de acasă funcționeaza! Ca părinte eram sceptică până acum că un asfel de sistem poate funcționa. În ultimele 24 de zile până și puștiul meu de clasa 1, a învățat în timp record cum să folosească un laptop, cum să se logheze pe Zoom, cum să-și încarce temele în Google Classroom, cum să intracționeze online. Copiii mei nu numai că și-au continuat procesul de învâțare dar i-am simțit mult mai relaxați și odihniți – au scăpat de trafic și de lungul drum către școală… Bine și de teme în week-end, ceea ce e o mare ușurare pentru noi toți!
  2. Am devenit mai cumpătați – în aceste 24 de zile nu am mai aruncat mâncare. Am devenit mult mai cumpătați cu ceea ce consumăm chiar dacă pentru copii a fost mai dificil să înțeleagă de ce nu mai pot mânca ce vor și când vor. Am eliminat costuri inutile. Am reciclat mai mult.
  3. Ne-am eficientizat și mai bine eforturile! Gătit, curățenie, lecții, conferințe telefonice, decizii importante pentru business, creare de conținut/servicii noi online, timp petrecut cu familia, din nou curățenie, gătit, mașina de spălat vase sa trăiască… toate aceste nu sunt posibile dacă nu ai în sânge un bun management al timpului. Culmea am descoperit că deși muncesc la fel de mult pentru business-ul meu – am în sfârșit mai mult timp de pasiuni & sport sau de acele activități pe care le amânam constant.
  4. Am dat reset la toate sertarele și spațiile de depozitare din casă. Gata, le-a venit în sfârșit vremea. Aranjarea a 5 stații de lucru (trei  homeschooling, un corporatist și o antreprenoare) a creat noi oportunități de resetare a ceea ce consideram util vs. util cândva… Mi-am dezvoltat tehnici noi de organizare dulapuri, sertare etc. pot oricând să susțin un webinar pe tema asta 😊
  5. Cred ca ne întrebăm mult mai des părinții despre nevoile lor acum vs. înainte, când ne salutam grăbiți și nu ne luam timp să sporovăim cum se cuvine.
  6. Întărirea ”cercului de încredere” Am învățat să comunic mai des cu cercul meu de încredere, să mă îngrijesc mai mult de nevoile lor vs. a mă adresa unei mase de 5000 de conexiuni despre care nu prea știu cum pot fi ajutați.
  7. Când mi-a fost mai frică m-am reîntors către resursele mele interioare, către credință și iubire. Mi-am ținut mai strâns la piept familia și m-am rugat nu numai pentru ei, pentru toții oamenii în suferință.
  8. Pot să-mi deschid un blog culinar! Acum știu asta despre mine. După ce am epuizat tot ce știam să gătesc am trecut la experimente (să trăiască cei ce au canale de cooking pe YouTube!) E fain să-i vezi pe micii ursuleți cum adulmecă bucătăria și se uită prin oale curioși să vadă azi cele mai servești.. Și să te împăunezi cu laude dupa 😊
  9. Am avut revelația că nicicând nu e un moment mai bun ca acum să-mi trec 75% din servicii – online și nicicând un moment mai bun pentru internaționalizarea serviciilor mele. Părinții acceptă ideea de curs online pentru copiii lor, profesioniștii au experimentat deja cursurile online, s-au făcut pași rapizi în schimbarea de mentalități vis a vis de valoarea unui webinar/curs online. Așa că am de lucru, mult. Modelul meu de business nu va mai fi nicicând ca înainte de 10 martie când am susținut ultimul workshop face to face. Și asta mă obligă să învăț și mai mult!
  10. Izolarea nu e o limitare atunci când ai toată familia alături, dimpotrivă – e un prilej bun să petreci timp de calitate, să ne redescoperim și în acest context, să ne încurajăm, să ne alimentăm optimismul.

Tu ce ai învățat despre tine sau familia ta în auto-izolare?

Data articol: 3 aprilie 2020
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design