Vrei un rol de manager regional in Europa sau global?

Amalia Sterescu \ Vrei un rol de manager regional in Europa sau global?

Esti manager in cadrul unei companii locale si iti exerciti competentele de leadership in granitele acestei tari, te adresezi strict pietei locale si interactionezi cu angajati romani. 

In ultima vreme ti-ai conturat un nou obiectiv de cariera, ti-ai dori sa poti prelua un rol regional in Europa sau de ce nu global, sa poti interactiona cu clienti de diverse culturi si nationalitati, sa poti conduce o echipa diversa, multiculturala. Ai experienta de leadership necesara si consideri ca ai forta sa iti exerciti competentele de leadership la un alt nivel .

Daca te regasesti in cele de mai sus poate ca ar fi interesant sa stii ca exista cateva posibile bariere pe care poate ar trebui sa le iei in considerare:

1. Tipul de organizatie in care iti desfasori activitatea acum: daca este doar o companie locala, fara ramificatii in exterior, fara o strategie de expansiune in afara Romaniei – sansele tale de a desfasura un rol global sunt minime sau inexistente;

2. Daca exista contextul potrivit atunci trebuie sa tii cont ca potentialul leader global roman intra in competitie cu potentiali leaderi globali din diverse tari ale lumii, de cele mai multe ori educati  la scoli de prestigiu, exersati deja in programe de internship si cu multe roluri de leadership la activ: a nu fi suficient de  competitiv este un obstacol!  Remediul inseamna a nu inceta sa inveti si sa fii expus la situatii noi menite sa-ti imbogateasca portofoliul de competente manageriale si de experienta profesionala.

3. Cand ’I am based in Romania’ pune etichete ce se reflecta asupra reputatiei tale ca leader,  in ciuda evidentelor de performanta si a abilitatilor demonstrate de leadership: un aspirant la un rol managerial in afara granitelor tarii trebuie sa fie pregatit sa se lupte cu perceptiile celorlalti si sa contracareze intotdeauna cu performanta pe toate planurile.

4. Un rol global presupune disponibilitatea de a fi conectat la business 24 din 24h, de a calatori saptamanal uneori in diverse locatii ale globului – fara o disciplina care sa mentina balanta viata personala/viata profesionala, fara o afinitate crescuta pentru un rol in care managementul se face la distanta iar biroul este de cele mai multe ori in avion, in masina, in confortul casei tale sau oriunde te vei afla = sansele de succes sunt minime. 

Am incredere ca vei transforma fiecare bariera intr-o oportunitate si ca vei putea sa contribui prin leadership-ul tau la crearea unei noi generatii de leaderi romani, performanta si conectata la realitatile lumii globalizate in care traim.

Mult succes!

Data articol: 5 mai 2011
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design