Un altfel de …7!

Amalia Sterescu \ Un altfel de …7!

Când spui tam-nesam 7 ani îți spui că e … mult. Sau poate îți spui că e un număr magic. Sau poate pur și simplu îl iei ca pe un număr ca oricare altul … ori poate îți trezește amintiri frumoase.

De exemplu, pentru mine, 7 nu e numai ziua în care s-a născut unul dintre fiii mei, nu e numai luna a-7-a din an în care s-a născut primul meu copil sau 7 data în care am avut prima întâlnire romantică cu cel ce urma să-mi devină soț, 7 nu e numai numărul pe care îl prefer instinctiv când merg cu avionul pentru că îl simt … norocos. Pentru mine 7 astăzi înseamnă și altceva: șapte ani de amaliasterescu.ro

Eu și blogul. Acum 7 ani văd un interviu cu Ion Iliescu în care un ziarist mai șugubăț îl întreabă dacă știe ce-i acela un blog, iar Iliescu răspunde rapid zicând în gândul său probabil ”Sic, că nu m-ai prins pe picior greșit!” .”Păi blog, zise el, e un fel de jurnal pe internet”. Problema nu era raspunsul lui Iliescu, problema e că eu nu știam la momentul acela prea bine ce e un blog. Așa că am hotărât brusc să învăț singură cum să-mi fac unul pentru că oricum obișnuiam să mai scriu pe ici pe colo numai pentru ochiii mei, dar simțeam de multe ori că informațiile sau scrierile mele, cum vreți să le spuneți, i-ar putea ajuta și pe alții. Și uite așa s-a născut timid amaliasterescu.ro

Au trecut 7 ani ca Interstarul prin Canalul Mânecii că tot am experimentat recent cum e să alergi pe șine cu 300 km/h. Ce am învatăt eu în cei 7 ani de amaliasterescu.ro?

1. Că puterea cuvântului e magică. Că poți schimba cu o frază gândurile unui om, că îi poți da curaj sau optimism ori îl poți face să își puna întrebări incomode. Iar o poveste bine scrisă se ține uneori ca scaiul de mintea ta și sădește acolo ceva. Poate acel CEVA de care ai nevoie uneori ca să faci o schimbare sau ca să-ți dai curaj. Să … Îndrăznești!

2. Că ai nevoie de curaj ca să te arăți lumii așa cum ești, cu gândurile sau nesiguranțele tale, cu iubirile, eșecurile sau pățaniile tale. Ca a dezveli omul Amalia Sterescu în fața zecilor de mii de cititori e un act asumat, dar un act neapărat profesionist, îngrijit, etic, cu dragoste față de oameni. Fără ură, fără mesaje deșănțate, fără non valoare.

3. În acești 7 ani, blogul mi-a purtat gândurile în momentele cele mai importante ale vieții mele: provocări legate de cariera și trecerea la roluri de senior leadership, sentimente legate de a deveni mama a doua și a treia oară, „chinuri” interioare legate de nevoia de schimbare și trecerea la antreprenoriat. Toate gândurile acelea nu au zburat, s-au strâns acolo frumos pe amaliasterescu.ro pentru voi, dar și pentru mine. Ca să nu uit ca în 7 ani am clădit, am dat viață, am iubit, am schimbat, am plâns, m-am bucurat, am TRĂIT cu adevărat. Așa că lasă-ți gândurile pe hârtie sau pe un blog – te vei minuna să-ți vezi propria evoluție peste 7 ani!

4. Am învățat că a înșira cuvinte pe hârtie doar pentru tine e un act sănătos până la urmă. Dar a face asta strict pentru tine însă pe un blog e ușor bolnăvicios pentru că el, cuvântul, trebuie să inspire, să motiveze, să vindece, să încurajeze, să educe și atunci nu e numai despre tine – e mai ales despre cei care te citesc. Cui îi pasă că ai scris o banalitate printre milioanele de banalități ce se scriu zilnic? Fii memorabil pentru cei ce te citesc sau pentru cei care interacționează cu tine într-o manieră sau alta. Dăruiește prin cuvânt!

5. În ultimii 7 ani, m-am reinventat, m-am redescoperit, am trecut prin furtuni, mi-am dat șansa de a ieși din zona de confort ca să învăț, să evoluez către ceva – mereu altceva. Așa s-a sedimentat în mine misiunea mea, aceea de a fi aidoma unui far ce îi călăuzește pe oameni în vremuri de furtună sau în vremuri de schimbare pentru a deveni o versiune mai bună a lor. Deunăzi am avut curiozitatea să aflu cu câți oameni am lucrat individual sau în sesiuni de grup numai în ultimii doi ani ca și coach în personal branding/ public speaking sau consultant în management/ outsourcing. Numărul nu contează, însă m-a impresionat pe mine. Nu realizasem că au fost atât de mulți și tot ce sper este ca în fiecare să fi sădit un gând sau sfat bun pentru viețile, carierele sau business-ul lor.

amaliasterescu.ro a început ca un blog timid în wordpress în care scriam despre leadership și outsourcing. După 7 ani, azi este o platforma care reunește liniile mele de business – Outsourcing Advisors, Public Speaking School, Personal Branding. Și a mai devenit ceva – o platformă în care scrierile mele din zona profesională se îmbină cu cele … mai altfel, cum mi-au spus mie cititorii. Pentru că, până la urmă, indiferent ce business ai, oamenii fac business cu oamenii și acolo pe amaliasterescu.ro întâlnești nu numai femeia de afaceri, femeia de carieră, dar întâlnești mai ales omul Amalia Sterescu, de aceea ești binevenit oricând!

Viitorul? Îl construiesc în fiecare zi, iar pentru amaliasterescu.ro viitorul înseamnă expansiune internațională, unicitate, calitate și nu în ultimul rând dragoste pentru oameni. Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în ultimii 7 ani, tuturor celor de la care am învățat și le urez „Bine ai venit” tuturor celor care decid să-mi spună, într-un fel sau altul, „DA”.

Data articol: 19 octombrie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design