„Tango cu viața” – lansare de poveste la Iași

Amalia Sterescu \ „Tango cu viața” – lansare de poveste la Iași

Au trecut 24 de zile de când am lansat prima mea carte, „Tango cu viața”, în cadrul conferinței The Woman de la Cluj-Napoca și sunt copleșită de interesul publicului pentru ea, de feedback-ul minunat primit de la cititori. Sunt fericită să văd că munca depusă la scrierea cărții este apreciată și vă mulțumesc încă o dată pentru toate cuvintele frumoase. Unii își doresc să cucerească vârfuri de munte, alții să cucerească lumea – eu îmi doresc să inspir și să motivez oameni aflați în dificultate, ce pot găsi în scrierile mele picătura aceea de curaj de care au nevoie ca să se urnească și să meargă Înainte – indiferent de loviturile pe care viața ni le mai dă din când în când.

Și tocmai pentru că vorbesc de curaj și de schimbare, am ales Clujul pentru lansarea cărții. În 2013 începeam o nouă călătorie în viața mea, un drum nou, un dans nou… Momentul a coincis cu prezența mea pe scena conferinței „The Woman” la Cluj. Mi s-a părut firesc ca lansarea acestei cărți să aibă loc în orașul „reînnoirii” mele, cum îl denumesc de multe ori în sinea mea, și tot pe scena „The Woman” 2015.

Discursul de deschidere pe care l-am ținut în fața a 350 de doamne și domnișoare a fost unul de mobilizare, unul menit să ne aducă în prim plan proprii autosabotori și să avem puterea să îi gestionăm. Simțeam cum vorbele mele ajung în inima acelor oameni după privirea lor sclipitoare, după ochii zâmbitori, după concentrarea feței lor și, în final, după aplauze. Mi-am propus ca acest discurs, dintre toate speech-urile pe care le-am ținut până acum, să aibă cel mai mare impact și se pare că mi-a reușit. A urmat lansarea cărții, însoțită de cuvintele frumoase adresate de Directorul Editurii Școlii Ardelene, domnul Vasile Dâncu, cât și de Directorul Radio Cluj, Bogdan Roșca-Zăsmencu, și sesiunea de autografe, în acordurile „Por una cabezza”.

„Tango cu viața” și-a continuat călătoria în inima Moldovei, la Iași, unde a fost primită cu multă căldură. Iașiul este un oraș de poveste, iar lansarea din cadrul conferinței „Îndrăznește” nu putea fi decât una de poveste. Am vorbit cu doamnele și domnișoarele din sală despre drumul pe care trebuie să-l parcurgem pentru cariera dorită, despre puterea și îndrăzneala de a lupta pentru dorințele și așteptările proprii, despre visuri și cum le putem transforma în realitate… pentru că orice vis care nu devine realitate rămâne doar o halucinație.

Am vorbit despre visuri, provocări, dorințe, greutăți, curaj, pasiune… tot ce înseamnă tango. Cum puteam sublinia mai bine toate aspectele acestui dans cu viața fără un tango pasional? Doi dansatori de la Atelierul de Tango ne-au încântat cu un dans emoționant. Puteți viziona dansul dând click aici. Am plecat de la Iași cu speranța că „Tango cu viața” va inspira cel puțin o femeie să își urmeze visul.

Drumul prin țară al cărții nu se oprește la Iași. Următorul oraș în care va ajunge este Timișoara, pe 31 martie, unde vă aștept cu drag să vorbim despre toate posibilitățile fiecăruia de dezvoltare, dar care încă sunt necunoscute. Iar pe 16 aprilie „Tango cu viața” va face o vizită Institutului Francez din București și eu voi fi acolo pentru discuții, întrebări, autografe, fotografii, zâmbete și gânduri bune.

Data articol: 30 martie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design