Si tu poti fi leader in afara granitelor Romaniei!

Amalia Sterescu \ Si tu poti fi leader in afara granitelor Romaniei!

Ca sa vorbim de oportunitatea unei pozitii de management global sau regional, trebuie sa avem de-a face cu un context in care angajatorul desfasoara operatiuni globale sau macar regionale ori are planuri strategice de expansiune in noi teritorii in afara granitelor Romaniei. Fara un astfel de context, oportunitatile sunt limitate.

In realitatea globalizata de astazi, nationalitatea leaderului devine un amanunt: competenta si performanta sustinuta sunt cele care primeaza! De aceea incurajez orice manager roman care vizeaza un rol de leadership in afara tarii sa-si faca din asta un obiectiv pentru ca este perfect tangibil atata timp cat exista competenta manageriala si o motivatie puternica de a reusi!

Leadership-ul in afara granitelor tarii presupune insusirea unor competente manageriale noi: comunicarea in mediul virtual, adaptarea la sistemul de lucru global; managementul la distanta, managementul in situatii ambigue;

Intelegerea diferentelor culturale , a legislatiei  locatiilor noi, a practicilor regionale este cruciala in aprofundarea comportamentului clientilor si eficientizarea proceselor;A tine pasul cu tehnologia si networking-ul sunt  garantii ale succesului.

Roluri de leadership in afara tarii implica disponibilitate sporita de a calatori si de a fi conectat la business pe diferite fusuri orare.

Daca iti doresti un  rol de management global dar context-ul actual nu iti ofera nici o speranta intrucat nu exista o strategie de expansiune regionala sau globala, cauta sa influentezi ca leader acel context, influenteaza strategia daca este spre beneficiul companiei sau schimba contextual in care operezi ca leader cu un altul care iti ofera mai multe oportunitati in acest sens.

Ai nevoie de tot suportul necesar in transformarea ta de la leader local la unul regional sau global:

-Ia-ti ca mentor un leader roman care face un astfel de rol si care poata sa-ti ofere suportul necesar in aceasta calatorie;

– Daca nu ai incercat coaching-ul in cariera, poate ca acum e un moment bun! Ia-ti un coach cu expertiza in coaching-ul leaderilor globali.

– Urmeaza-ti ‘job description-ul’ in actiunile tale dar nu cel ce ti s-a dat initial ci pe cel pe care il visezi si ti-l doresti: ai puterea de a-ti crea un rol de leadership asa cum ti-l doresti chiar daca asta inseamna un rol global.

Nu fi propria ta bariera, fi un leader al acestei lumi caci iti spun din experienta proprie ca se poate – trebuie doar sa fii extrem de motivat sa reusesti si sa dai o noua dimensiune leadership-ului romanesc in afara granitelor Romaniei!

Data articol: 4 mai 2011
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design