Securitatea datelor – prioritară în încheierea oricărui deal de outsourcing

Amalia Sterescu \ Securitatea datelor – prioritară în încheierea oricărui deal de outsourcing

Unul din subiectele fierbinți pe agenda Outsourcing Summit 2013 a fost: securitatea datelor. După atacurile hackerilor asupra unor ziare faimoase din US sau asupra altor organizații, securitatea datelor devine o prioritate atât pentru furnizorii de outsourcing dar mai ales pentru clienții acestora.

Într-o statistică recentă ce a inclus atât clienți cât și furnizori de outsourcing, la întrebarea: “Este securitatea datelor în top 5 priorități în 2013?” – răspunsul a fost:

– 38% Absolut

– 33% Important

– 15% Neutru

– 6% Neimportant

– 6% Nu știu

Atât furnizorii de outsourcing cât și clienții, identifică că zone de risc pentru securitatea datelor o serie de arii fierbinți:

– riscuri legate de cloud: 4,55%

– datele transferate prin proces de outsourcing la furnizor: 5,45%

– neglijența angajaților: 25,45%

– atacurile rău intenționate de tip hacking sau terorism informatic:16,82%

Una din concluziile principale ale Outsourcing Summit 2014 are ca obiect securitatea datelor considerată a fi o chestiune prioritară în abordarea oricărui proiect de outsourcing.

Înscrie-te ca și abonat gratuit al www.amaliasterescu.ro și vei primi mai multe informații legate de: industria de outsourcing, tendințe, piață de outsourcing din România, talent management și consiliere în carieră pentru Industria de Outsourcing prezența în spațiul nostru geografic, CV -management refferals.

Data articol: 19 martie 2013
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design