Pariez pe potenţialul managerilor români! Azi: Elena Grădinaru, Head of Multichannels

Amalia Sterescu \ Pariez pe potenţialul managerilor români! Azi: Elena Grădinaru, Head of Multichannels

În periplul meu corporatist din ultimii 16 ani, am selectat potenţiali lideri, am investit în dezvoltarea lor prin toate instrumentele pe care le aveam la dispoziţie, iar pentru cei mai mulţi dintre ei, am avut satisfacţia să fi pus si eu câteva “cărămizi” şi ingrediente utile la formarea lor ca manageri operaţionali de succes sau ca lideri cu mare potenţial de a conduce profitabil operaţiuni în România sau în afara sa.

Adunând cap la cap mii de ore de muncă, sedinţe, team building-uri, am regăsit foarte mulţi tineri români bine pregătiţi profesional. Asistând la sute de întâlniri, am avut şansa să cunoscut manageri români cu experienţă şi rezultate demne de invidiat. Participând la zeci de conferinţe şi workshop-uri, am concluzionat că potenţialul tinerilor României este insuficient exploatat, dar el există şi poate oferi schimbarea pozitivă pe care ne-o dorim cu toţii. Gestionând proiecte sociale de mentoring şi consiliere în carieră, am pătruns în poveştile de viaţă ale unor tineri care privesc viitorul cu atât de mult optimism şi încredere, încât nu am putut rămâne indiferentă la zbaterea lor.

Astfel a apărut ideea acestui proiect, prin care îmi doresc să ofer mai departe societăţii şi mediului în care m-am format acele repere umane pe care se poate baza în viitor. Sunt profesioniştii României de mâine, pe care-i admir pentru efort şi determinare şi în proiectele cărora cred cu tărie. Vă invit să-i cunoaşteţi, ca să-i puteţi credita la rândul vostru.

Am demarat campania “Pariez pe potenţialul managerilor români”, în efortul meu de a recunoaşte contribuţia acelor manageri/lideri nevăzuţi şi neştiuţi în afara organizaţiilor lor, dar care fac minuni în interiorul acestora ca intrapreneuri, lideri autentici sau manageri de succes. Voi începe în mod special cu cei cu care am lucrat direct şi cu care am împărţit momente importante în evoluţia noastră ca lideri. Lista este însă deschisă, iar dacă doriţi să evidenţiaţi competenţele şi performanţele deosebite ale managerilor cu care lucraţi, aştept cu drag recomandarea Dvs. la hello@amaliasterescu.ro

___________________________

Interviu Elena Grădinaru, Head of Multichannels

Cu o experienţă de peste 10 ani în customer service, Elena Grădinaru ocupă în prezent o poziţie de Head of Multichannels la o bancă de top. Aportul ei preţios în companii precum DHL, EFG Retail Services (Banc Post), Oracle şi mai multe bănci s-a concretizat în setare de procese şi strategii, start-up, reshape şi restructurare de business. În plus, se bucură de ample competenţe în managementul echipelor, în domenii cum ar fi Canale Alternative, Contact Center, Telemarketing, Collection, Parteneriate strategice. O persoană optimistă şi plină de viaţă, care îmbină armonios rolul de soţie, mămică de gemeni şi manager de succes: Elena Grădinaru!

 Acasa_Ilinca&Tudor (190)

1. Dacă ar fi să scrii o carte cu povestea evoluţiei tale, ce titlu ar avea? De ce?

Mi-ar plăcea să scriu o carte, dar aştept să ating un anumit nivel de maturitate ca să pot împărtăşi experienţele mele. Însă, niciodată nu m-am gândit la titlul cărţii. Cred că aş face o analogie cu maşinile de racing, care în 3.5 secunde ajung la 60 mile pe oră (aprox 100 km/oră). Elementele din viata mea: viteza, motoare turate la maximum, circuite noi şi reinventare. Cu siguranţă, viteza a fost prezentă în viaţa mea în ultimii ani. Mă uit în spate şi nu ştiu când au trecut anii, dar simt că am învăţat extrem de mult profesional, dar şi personal.

2. Timpul: prieten sau duşman?

Recunosc că, de-a lungul vieţii, timpul mi-a fost şi prieten şi dusman. Sunt o persoană foarte activă, încerc în fiecare zi să-mi eficientizez munca, astfel încât timpul să nu fie o problemă, un duşman. Ştiu că nu pot influenţa modul în care trece timpul, astfel că încerc să mă ajustez pe mine potrivit timpului :). În general, în viaţă mă concentrez pe ce pot eu influenţa.

3. Cea mai importantă lecţie învăţată de când eşti manager?

Managementul schimbării. Am avut experienţe valoroase, trecând prin start-up de business, reshape, dar şi optimizare. La începuturi, auzisem în teorie despre Change Management, dar era o noţiune abstractă. În realitate, îţi trebuie extrem de multă deschidere la schimbare şi simţ al business-ului. Referitor la schimbare, mentorul meu mi-a spus: “You can go with the wave, flow on the wave, embrace the change and learn from it or you can be against the change, deny it and drown full of frustrations”. Sunt cuvinte care mi-au generat acel click, chiar vizual, aş putea spune. Cu această mentalitate am încercat să trec prin schimbare mereu.

4. În activitatea ta managerială, ai avut-o o vreme ca manager direct pe Amalia Sterescu. Există ceva ce ai învăţat de la ea?

În perioada în care am avut-o pe Amalia manager, am învăţat multe. O calitate deosebită pe care am admirat-o şi o admir la Amalia este cea de orator şi îmi place să cred că am învăţat de la ea şi din acest punct de vedere. Îi urmăresc cu interes toate evenimentele.

5. Care crezi că este reţeta echipei eficiente?

Oamenii potriviţi la locul potrivit. Nu cred în oameni buni sau mai puţin buni. Cred foarte mult că oamenii sunt mai buni în anumite arii, trebuie doar să-şi descopere potenţialul. Suntem cu toţii echipaţi cu talente şi abilităţi. Iubesc oamenii şi mă fascinează foarte mult. Am văzut de-a lungul timpului oameni foarte talentaţi care în anumite poziţii erau low performeri, iar când au ajuns în direcţia potrivită, au excelat.

6. Relativ recent ai devenit mamă a doi gemeni minunaţi. Cum reuşeşti să împaci rolul de mamă şi soţie cu cel de manager cu multiple responsabilităţi?

Întotdeaua am crezut într-un concept care m-a ghidat foarte mult în viaţă, concept pe care l-am auzit live la o conferinţă cu Stephen Covey: un adevărat manager este un bun manager şi al vieţii personale. Mereu am căutat să am o viaţă echilibrată, personal şi profesional. Viaţa de familie, soţul meu şi gemenii mă fac să mă simt completă. Ei îmi dau energia să vin la birou bine pregătită, să fiu un bun manager, să fiu inovativă. Jobul îmi dă satisfacţie şi atunci când ajung acasă, pot să dăruiesc totul familiei. Recunosc, însă, că nu este uşor. Trebuie să fiu foarte organizată şi, cum spuneam, lucrez la eficienţa mea în fiecare zi. Reuşesc, totuşi, să am momente extraordinare doar cu soţul meu, momente cu gemenii şi evident, momente profesionale.

7. Ce lecţii ai preda într-o şcoală de business?

Managementul schimbării, într-o altă formă. Din experienţa mea reală vs. teorie. Cum spuneam, realitatea are un impact mult mai puternic decât poate exprima orice teorie.

8. Ce dăruieşti României?

Este o idee după care îmi ghidez viaţa profesională în ultimii ani: vreau să demonstrez că managerii români pot reuşi. Şi nu doar în management, ci şi în inovaţie.

9. Transmite-i un mesaj mentorului tău, fie că există în realitate sau e virtual.

Mentorul meu există şi îmi este alături de ani de zile. Lui îi adresez mulţumiri că mi-a fost alături în ultimii ani în călătoria profesională plină de schimbări şi m-a ajutat să-mi găsesc direcţia în momentele dificile.

10. Cum arată viitorul pentru Elena Grădinaru?

Viitorul nu poate să arate decât frumos! Sunt o persoană pozitivă. În plan personal: cu familia mea, cu minunile din viaţa mea, Ilinca şi Tudor, alături de soţul meu în călătoria vieţii. Profesional: plin de provocări, de noi lecţii de învăţat. Tot ce îmi doresc este să ajut tinerii să-şi găsească aria care le place cel mai mult şi să dea cele mai bune rezultate. Întotdeauna am considerat că dacă îţi place ceea ce faci şi eşti pasionat, atunci deja eşti pe drumul cel bun.

Dacă o cunoaşteţi pe Elena Grădinaru, lăsaţi-i un mesaj de susţinere mai jos. 

Data articol: 26 februarie 2014
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design