Oratoria ar putea fi studiată în gimnaziu şi liceu, după tipărirea primului manual de public speaking

Amalia Sterescu \ Oratoria ar putea fi studiată în gimnaziu şi liceu, după tipărirea primului manual de public speaking

Primul manual de public speaking din România pentru gimnaziu şi liceu are la bază curricula creată de Amalia Sterescu. Aceasta a început deja demersurile pentru introducerea orateriei ca materie opţională în şcoli şi va cere sprijinul ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se arată într-un comunicat de presă.

Comitetul de redactare a curriculei opţionalului de public speaking, format din şase cadre didactice şi un psiholog, a finalizat procesul de creare a curriculei, pasul următor fiind redactarea manualului adresat elevilor de gimnaziu şi liceu.

Astfel, în luna ianuarie, Amalia Sterescu a demarat campania de introducere a oratoriei în şcoli, fiind susţinută de voluntari, majoritatea cadre didactice din toată ţara, şi a lansat o petiţie online privind introducerea public speaking în şcoli.

În luna martie, Public Speaking School, condusă de Amalia Sterescu, a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu mai multe instituţii de învăţământ, în care a susţinut mai multe conferinţe menite să atragă atenţia cadrelor didactice, elevilor şi părinţilor asupra importanţei studierii oratoriei în şcoli, în contextul lumii globalizate.

Textul integral în găsiți aici.

Data articol: 7 iulie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design