Nu fiti copacul in umbra caruia nu creste nimic!

Amalia Sterescu \ Nu fiti copacul in umbra caruia nu creste nimic!

Va suna cunoscut?

Manageri care nu impartasesc informatia subordonatilor lor. .. Manageri care se tem sa delege nu de alta dar altcineva ar deveni mai vizibil si s-ar putea dezvolta…Manageri care vaneaza orice subordonat dornic de afirmare intr-o hartuiala obositoare pana cand victima cedeaza si alege „exilul”… Manageri care nu admit ca eroarea este parte a procesului de invatare si ca trebuie exploatata ca oportunitate…. Manageri care se tem sa-si promoveze oamenii, nu de alta dar e atat de caldut si de bine fara schimbari majore in schema… Manageri care se tem sa angajeze tineri manageri pentru ca e asa obositor sa ii indrume sau Doamne fereste sa trebuiasca sa le fie mentori sau coach…too time consuming. Cat de des auziti sus si tare: „Oamenii sunt cea mai importanta resursa in organizatia noastra”…  Oare? Cum traduceti asta mai concret prin actiuni, programe de dezvoltare, leadership, coaching,mentoring, talent management etc???? 

Mi-ar placea atat de mult sa nu ne mai amagim cu vorbe si sa nu ne mai furam caciula singuri.

Nu fiti copacul in umbra caruia nu creste nimic!

 1. Investeste in subordonatii tai: timp, oportunitati de dezvoltare, mentoring, coaching, feedback cat cuprinde!

2. Nu-ti fie teama sa-ti lasi subordonatii sa straluceasca – vei straluci chiar tu in apropierea lor!

3. Provoaca-i sa-si descopere limitele chiar daca asta inseamna ca, la un moment dat vor ajunge atat de sus ca va trebui sa va spuneti „Ramas bun”!

4. Multumirea pe care o vei resimti vazandu-i cum se dezvolta si devin cu adevarat specialisti sau leaderi – este infinit mai mare decat toata energia pe care a-i consuma-o ca sa ii impiedici sa ajunga acolo!

Data articol: 12 mai 2011
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design