Liderii și Testul Timpului

Amalia Sterescu \ Liderii și Testul Timpului
Liderii și Testul Timpului

La Leadership Summit am abordat în premieră o temă mai puțin obișnuită la conferințele de profil: “Leaderii și Testul Timpului” – mai precis am vorbit despre acea amprentă pe care fiecare dintre noi o lăsăm asupra oamenilor cu care lucrăm, asupra clienților, asupra partenerilor de afaceri, asupra familiei. Cu alte cuvinte am vorbit despre Leadership Legacy și Leadership Thinking.

Dacă nu ați reușit să ajungeți la Leadership Summit 2013 iată câteva idei principale din prezentarea mea:

• Pentru fiecare dintre noi există un moment în care vom trage linie și vom analiza ce am realizat vs. ceea ce ne-am propus la un moment dat în viață. Inevitabil ne vom pune întrebarea cum vom maximiza cei mai productivi ani ce ne-au rămas? Ce vrem să lăsăm în urmă noastră?

• Leadership Legacy nu se construiește în pragul pensionării – moștenirile ce rezistă testului timpului se construiesc de timpuriu, de ce nu ați începe și voi chiar de acum?

• Când vorbim de leadership legacy nu ne referim la moșteniri în bani, putere sau faimă, acestea sunt trecătoare – ne referim mai degrama la ideile ce au impactat viața altor oameni, ne referim la acele principii de leadership și viață care ne-au făcut să trăim o viață de caracter.

• Se spune despre leaderii ce lasă o moștenire ce trece testul timpului, că sunt lideri cu mare inteligență emoțională, că au capacitatea de a avea bune relații interpersonale, că își cunosc bine punctele tari dar și vulnerabilitățile și sunt antrenabili. Se spune despre leaderii ce lasă o moștenire durabilă în timp că scopul lor nu este să producă mai mulți Followers ci mai mulți Leaderi;

• Un leader autentic se remarcă prin excelență și nu neapărat prin perfecțiune.

Stabiliți o întâlnire cu voi înșivă și întrebați-vă:

• Ce doresc să las ca moștenire generațiilor următoare?

• Cum îmi doresc ca lumea să-și amintească de mine?

• Care sunt primele 3 calități pentru care lumea își va aminte de mine?

• Alcătuiți-vă propria “legacy statement” și puneți-o undeva aproape de inima voastră – exercițiul în sine vă ajută să deveniți legacy thinkers și să gândiți în termen de trecut, prezent și viitor.

Vă urez tuturor să treceți testul timpului!

Data articol: 22 mai 2013
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design