Leadership… magic – o întâlnire cu Jim Bagnola

Amalia Sterescu \ Leadership… magic – o întâlnire cu Jim Bagnola

Într-o bună zi, o zi norocoasă aș spune, primesc un mesaj de la Jim Bagnola în care își exprima dorința de a ne întâlni cu ocazia sosirii sale în România.

Despre Jim auzisem de la cunoștințe comune, chiar ne intersectasem la o gală unde am urcat pe aceeași scenă pentru a ne ridica fiecare câte un premiu, citisem despre opiniile sale asupra leadership-ului transformativ , însă nu am avut ocazia să stăm de vorbă.

Cunoșteam performanțele sale ca speaker motivațional și faptul că este printre privilegiații membri ai National Speakers Association, știam că străbate lumea în lung și în lat pentru a împărtăși cu generozitate din cunoștințele
sale în zona leadership-ului și managementul stresului, dar aveam să descopăr, ascultându-l pe Jim, că leadership-ul chiar poate fi magic.

Am învățat astăzi din discuția cu el, cinci păcate capitale în leadership:

1. Nu te autoseduce în exces! Leaderii au uneori tendinta păcătoasă de a se autoseduce, spunandu-și mental despre sine că sunt extraordinari ca leaderi, ignorând semnalele realității care arată uneori contrariul. Stai înfipt bine în realitate și încearcă să te vezi și prin ochii celor cu care lucrezi!

2. Nu poți transforma un business dacă nu te poți transforma pe tine însuți ca persoană! Efortul începe întotdeauna cu tine și apoi vei putea să aplici acest proces și în business!

3. Nu falsa ca leader! Nu te înconjura de titluri, birouri fastuoase și alte blazoane în timp ce cifrele tale scad pentru că pur și simplu ai uitat să consolidezi acea bază de valori și principii ce stau la baza oricărui business sănătos!

4. Nu fuma în birou în timp ce altora le ceri să meargă la parter la locul de fumat! Leadership înseamna să conduci prin exemplu personal, să îți asumi erori, să înveți din ele și să le împărtășești și altora experiența ta!

5. Nu te aștepta la mari performanțe în business dacă ești tot timpul pe modul de funcționare ON – regăsește-ți echilibrul și regăsește-te pe tine!

Ascultându-l pe Jim, care are această capacitate extraordinară de a spune povești inspiraționale pe bandă, îți dorești să fii un leader mai bun și să dăruiești la rândul tău pentru că fiecare leader, în felul lui, este un misionar.

Am plecat de la întâlnire nu numai cu multe idei interesante, dar și cu multă hrană pentru minte și suflet și cu un autograf pe singurul exemplar al cărții „Becoming a professional human being”, pe care Jim l-a adus cu el din Statele Unite, un text în care spune așa: „Pentru Amalia, noua mea prietenă, un leader impresionant, autentic și
experimentat!”.

autograf AS

Îți mulțumesc Jim pentru cele  două ore de magic.

Data articol: 17 iunie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design