Internship cu Amalia Sterescu

Amalia Sterescu \ Internship cu Amalia Sterescu

Programul de Internship cu Amalia Sterescu a ajuns la final și parcă nu-mi vine să cred că s-a terminat atât de repede…. Parcă mai ieri aplicam cu multă încredere si optimism, bucurându-mă de ocazia ce o vedeam în mesajul lansat. Era o perioadă de căutări pentru mine. Angajată în învățământul universitar cu profil muzical, cu experiență în domeniul editorial, terminasem doctoratul și mă uitam în jur dezorientata, întrebându-mă „încotro?” Îmi doream să știu cum e viața „în business”, ce avantaje și dezavantaje oferă față de viața de angajat în învățământul de profil. Dar în același timp eram intersată de statutul de antreprenor și de secretele găsirii unui echilibru între viața de familie (cu copil) și un proiect propriu. În aceste condiții, Internship-ul cu  Amalia Sterescu  era exact experiența de care aveam nevoie. O urmăream de ceva vreme pe net, citisem toate articolele de pe site pentru a o cunoaște îndeajuns să am încredere în ea ca persoană. Așadar am aplicat, cu mult entuziasm și cu cu multă speranță, iar acceptul Amaliei mi-a produs multă bucurie.

Îmi amintesc cum, în momentul întâlnirii cu echipa, pășeam stingheră într-o lume nouă, fără note muzicale, fără să știu cu ce aș putea contribui eu ca muzician (muzicolog și pianist). Dar mi-am dat seama repede că multe dintre abilitățile mele pot fi transferate și în afara domeniului în care am activat. Am contribuit la realizarea articolelor pentru site-ul Public Speking School (pentru că era un domeniu în care doream să mă dezvolt), dar și în alte activități „de culise”, fiind atentă tot timpul la ceea ce era necesar de livrat. Cea mai mare satisfacție,însă, am avut-o când mi-am folosit experiența de redactor în realizarea recentei cărți lansate de Amalia Sterescu, Tango cu viața. M-am implicat cu mult entuziasm în fiecare task încredințat ce putea fi făcut de la distanță, astfel încât să beneficiez la maximum de acest program și să absorb tot ce se poate din interacțiunea cu Amalia Sterescu.

Ce am învățat din această experiență?

1. Am văzut sub ochii mei cum visurile exprimate în prima întâlnire (la sfârșit de an, cu întreaga echipă) au prins viață încetul cu încetul și s-au concretizat.

2. Am văzut cum se coordonează o echipă on remote, cum se conectează persoane aflate la distanță, conduse de aceeași dorință și inspirate de un lider de succes.

3. Am învățat cum să mă organizez astfel încât să nu mai pierd vremea cu detalii inutile și să mă focusez pe ceea ce are impact mai mare. Am înțeles că nu am timp să mă consum pentru situații neplăcute, dacă mă canalizez puternic pentru un scop important.

4. Mi-am descoperit calități noi, zone noi de interes, m-am văzut că acționez constructiv atunci când sunt „obligată” de promisiunile făcute de mine. L-am dat la o parte pe „nu se poate” și am căutat mereu soluții, știind că ele există și sunt de găsit dacă gândesc pozitiv.

La final de program, pot să spun acest Internship m-a ajutat foarte mult să mă descopăr și să mă exprim cu încredere. Am înțeles și că experiența mea de muzician îmi conferă un profil unic, interesant, cu multe calități ce pot fi aplicate dincolo de lumea sunetelor.

Interacțiunea cu Amalia Sterescu nu poate să te lase să rămâi la fel. Degajă atâta încredere, energie și pasiune, încât întâlnirea cu ea te inspiră pentru mul timp. Și nu poți decât să îndrăznești să-ți iei zborul, având convingerea că se poate trece peste propriile bariere.

Mulțumesc, Amalia!

Text: Luminiţa Ciobanu

Data articol: 31 martie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design