În loc de Mărțisor: Cariera la feminin – 7 lecții personale

Amalia Sterescu \ În loc de Mărțisor: Cariera la feminin – 7 lecții personale

Azi, 8 Martie, se împlineşte 1 an de când am lansat www.amaliasterescu.ro într-un nou format. Exact acum un an scriam un articol pe tema leadership la feminin. Azi revin cu aceeaşi temă dragă mie iar pentru cei ce nu au participat azi la prezentarea mea în cadrul conferinţei The Women la Cluj organizată de Libero Events – iată mărţişorul meu pentru toate doamnele ce mă citesc:

Cariera la feminin – 7 lecţii personale

1. Atunci când vrei să-ţi construieşti o carieră nimeni nu e mai responsabil de acest process decât chiar TU – nici şeful, nici compania pentru care lucrezi, nici soţul, părinţii sau prietenii ci doar TU!
2. Nu există barieră în calea promovării femeii lider mai mare decât bariera pe care ne-o setam uneori chiar noi înşine fără să fim apţi să vedem asta!
3. Atunci când eşti în dificultate trebuie să ştii cui să ceri ajutorul, apelează la un mentor sau un coach, cere suportul cuiva ce are un rol similar cu al tău sau care a mai trecut printr-o experienţă similară.

4. Un lider are în faţă o viziune şi în spate o echipă – când nu există viziune şi nici echipă nu putem vorbi de leadership!

5. Pentru a arăta lumii cine eşti ca lider trebuie să îndrăzneşti, să munceşti constant şi să înveţi să vinzi ceea ce te face special.

6. Atunci când apar copiii în viaţa ta (şi eu am trei copii mici acasă) ai de făcut alegeri dificile, trebuie să vezi dincolo de chinul de a nu fi lângă copiii tăi pentru că eşti între două avioane sau dincolo de chinul de a nu fi

într-o întâlnire importantă pentru cariera ta căci trebuie să fii alături de copii tăi – trebuie să ştii să alegi calea care îţi aduce echilibru şi satisfacţii fără să simţi că ai sacrificat ceva sau că ai făcut un compromis. Nu renunţa la a te simţi împlinită, îndeplineşte-ţi visul!

7. Vine o vreme când după ce ai acumulat experienţă, cunoştinţe, lecţii de viaţă, ai construit de la 0 sau peste ziduri dărâmate – vine o vreme când trebuie să dai şi mai mult înapoi, să te faci util societăţii în care ai ales conştient să trăieşti. Investeşte în tineri, în educaţia lor căci ei vor clădi România de mâine!

Ţinteşte sus!

Cu mult drag,

Amalia

Data articol: 8 martie 2013
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design