Dileme manageriale

Amalia Sterescu \ Dileme manageriale

Spune-i fumatorului sa nu mai fumeze caci intr-o zi va crapa (nu zic eu, statisticile) , spune-i impatimitului de viteza ca intr-o zi va fi mult prea aproape de final, spune-i managerului dintr-o locatie „cost effective” ca daca insista sa creasca costurile salariale nu face decat sa grabeasca momentul relocarii business-ului pe alte meleaguri mai primitoare financiar.

Actionam in viata uneori,  constienti ca actiunile personale ne apropie de un final inevitabil?

Dilema pe care o au multi manageri este legata de cum se pot imbunatati indicatorii de performanta in bugetul stabilit si cu o rata mica de employee attrition?! Cum sa te mentii cost effective intr-o piata in care batalia se da intre cine da mai mult pentru skills-urile  ce s-au mai gasit pe ici pe colo? Pentru cei care chiar reusesc sa jongleze cu maiestrie prin toate atatea constrangeri – va felicit – sunteti tari!

Daca vrei performanta ai nevoie pe langa alte mecanisme, de angajati care sa fie pregatiti si motivati sa ofere performanta. Angajatul are si el nevoile sale generate de o multime de factori in general personali – nu degeaba „motivarea angajatilor” e pe buzele tuturor in ultima vreme. Si cum motivarea nonmonetara nu mai e la moda sau apreciata – se baga mana in buget mai cu grija, mai adanc – in functie de urgente. Ce conteaza ca marirea salariala aduce liniste temporara si mai atenueaza spiritele de mercenariat? Managerul e linistit, are resurse – are performanta, are stabilitate.

Ce nu vede el, Managerul,   in zare e criza financiara mondiala, dezavantajele pietei euro in care ne lansam business-urile vs. piata USD, nu vede noile stelute cost effective de pe harta lumii (USD market) si nici macar degetul apasat pe harta intr-un punct care maine va decide: Nu aici ca e scump => Acolo!

 Nu-mi propun sa dau retete, sfaturi sau sa pozez in guru caci nu sunt – ma intreb insa: In cati ani a face outsourcing in Romania nu va mai fi o optiune pentru ca e scump, pentru ca nu mai sunt resurse disponibile, pentru ca attrition-ul este infloritor?

Data articol: 24 ianuarie 2008
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design