Conferința The Woman 2015

Amalia Sterescu \ Conferința The Woman 2015
Am avut onoarea să fiu primul Ambasador al conferinței „The Woman” – un eveniment de leadership feminin despre care îmi place să spun că a trecut cu succes testul timpului.
A fi Ambasador „The Woman” a însemnat să susțin imaginea acestui eveniment unic în Romania ori de câte ori am avut ocazia, în cadrul aparițiilor mele ca speaker la diverse evenimente sau în media. M-am implicat de asemenea alături de echipa Libero Events în selectarea celor mai potriviți speakeri astfel încât să asigurăm același standard de calitate cu care ne-am obișnuit publicul de-a lungul anilor.Ediția din 2015 a reunit peste 300 de participante din mediul de business din Cluj și nu numai.
Mi-a făcut o deosebită plăcere să țin speech-ul de deschidere al acestui eveniment prin care am încercat să aduc un plus de motivație participantelor. Iată câteva idei interesante pe care le-am adresat în cadrul conferinței și care sper să vă fie și vouă utile:1. Ar fi minunat să păstrăm cu noi puterea și încrederea primilor pași și să nu ne mai fie teamă de schimbare chiar și când ne mai poticnim și cădem șifonate, dar doar pentru a învăța și a ne ridica din nou;
2. În fiecare dintre voi zace un vis bine pitit în camera cea mai ascunsă a castelului vostru. De ce ascuns? Din cauza acelor autosabotori din mintea noastră. Acel „nu o să mă descurc”, „nu voi putea”, „dar ce-o să zică lumea?”
3. Iată câteva exemple de autosabotori pe care le-am întâlnit cel mai des în colaborarea cu clientele mele:
– Ne agățăm cu disperare de un titlu de job important și ratăm oportunități din cauza unor mentalități eronate.
– Uneori ne gândim că a avea un job într-o firmă mare, multinațională este cea mai bună cale către siguranța financiară… practica a dovedit că multinaționalele sunt și ele foarte expuse la jocurile financiare de pe Wall Street și la noile politici de automatizare și outsourcing, ceea ce face ca job-ul în multinațională să nu mai pară atât de sigur ca în trecut și ca antreprenoriatul poate fi o opțiune bună.
– Nu te lăsa influențat de valorile după care se guvernează alți oameni fiindcă altfel ajungi să iei decizii după valorile lor și nu ale tale!
– Nu mai gândi în negru și alb, învață să gândești binar! Uneori alegem să fim angajate ori să fim antreprenoare și mental decidem că una o exclude pe cealaltă. În lumea de azi, în care carierele sunt mult mai flexibile, am întâlnit atât de multe cazuri în care femeile au reușit să performeze într-un job curent, dar să și deruleze și un proiect de suflet sau o afacere antreprenorială.

Avem tendința să ne autosabotăm de câte ori ne ignorăm talentele, pasiunile, vocea aceea interioară, acele calități care ne fac unice – ne sabotăm!
Dacă te vei gândi la propria cariera ca la o formă de autoexprimare de abia atunci te vei putea bucura!

Întrucât întotdeauna susțin că visele sunt făcute pentru a fi împlinite, alfel sunt doar halucinații, am oferit un puternic exemplu personal în cadrul conferinței. Unul din obiectivele mele cele mai dragi sufletului meu era de a scrie o carte și am ales „The Woman” pentru lansarea primei mele cărți, ” Tango cu viata”,  și pentru a dovedi tinerelor că visele se pot împlini –  mai ales dacă îți faci un obiectiv din asta.
Lansarea s-a bucurat de succes, viitoarele cititoare intrând în posesia unor autografe … cu suflet!

La eveniment au mai participat ca speakeri o serie de doamne ce au reușit să împărtășească din experiențele lor antreprenorială sau managerială, transmițând mesaje utile publicului. Aș aminti aici: Genoveva Hossu, Alexandra Soica, Sigina Luca, Doina Costache ori Cristina Chiriac.

Ecourile conferinței nu s-au stins încă, însă echipa organizatoare Libero Events se pregătește deja de un nou eveniment pe care, prin profesionalism și experiență. îl vor transforma într-un real succes. Felicit cu această ocazie întreaga echipa Libero Events pentru încă un eveniment de referință în zona leadership-ului feminin!

Data articol: 9 martie 2015
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design