Cea mai frumoasă femeie

Amalia Sterescu \ Cea mai frumoasă femeie

…E cea care dimineața își întinde mâinile căutându-te fără să-și deschidă ochii, zâmbind fericită, indecisă încă dacă să te privească cu ochii ei mari, plini de dragoste sau să mai amâne ștrengărește acel moment.

Cea mai frumoasa femeie e cea care sleită de durerile facerii, își strânge pentru prima oară la piept pruncul, zâmbet și lacrimi laolaltă pe obrazul ei –  creionează tabloul maternității, necosmetizat, așa cum e și viața.

Cea mai frumoasă femeie e cea care are curajul să fie altfel, să fie EA – dincolo de norme sociale, de așteptările celorlalți.

Cea mai frumoasă femeie este cea care le povestește la ceas de seară nepoților,  cu căldură în glas și  îngăduința aceea pe care numai înțelepciunea ți-o dă.

Cea mai frumoasă femeie este cea care își privește fața ridată în oglindă, firele de păr alb și nu se panichează! Își îndreaptă spatele, zâmbește pentru o secundă și fuge la treburile ei pentru că pentru ea,  timpul are altă valoare, nu e timp de uitat înapoi ci doar de acționat înainte!

Cea mai frumoasă femeie este cea care  îngrijește un străin cu grija și dăruirea cu care și-ar îngriji un părinte.

Cea mai frumoasă femeie, te întâmpină într-o zi posomorâtă cănd sufletul îți de dat peste cap, te îmbrățișează și îți spune că va fi bine.

Cea mai frumoasă femeie stă acolo, singură,  în fața tuturor,  fără de teamă, apărându-și principiile, luptând pentru cauza ei  și în același timp –  nefiindu-i teamă să-și arate vulnerabilitățile.

Cea mai frumoasă femeie stă luminoasă în fața unui grup de elevi și dăruiește zilnic cunoaștere, încredere, curaj, îndrăzneală!

Cea mai frumoasă femeie – așa se vede ea pe Skype, atunci când își sună copiii de peste mări și țări pe unde muncește pentru familie, spunându-le că va veni de Paște acasă și va rămâne …ACASĂ.

Cea mai frumoasă femeie e cea care îți iartă toate tâmpenile cu o putere de care tu nu ai fi în stare –  sigur nu seamană cu cea mai admirată actriță dar sufletul ei e infinit de frumos.

Cea mai frumoasă femeie este cea care merge în zone defavorizate, unde alți semeni au nevoie de ajutorul ei – și AJUTĂ, cu tot ce are ea mai bun!

Cea mai frumoasă femeie, rămasă brusc singură își privește copiii și calcă cu putere înainte – cu tăria de care nu se credea în stare.

Cea mai frumoasă femeie este cea pe care o strigi în vis atunci când totul devine insuportabil.

Cea mai frumoasă femeie este fiica cuiva, în inima acelui cuiva, ea este PERFECTĂ.

Cea mai frumoasă femeie nu este de plastic sau mă rog, chiar nu conține plastic 😊

Si da, cea mai frumoasă femeie e cea de lângă tine. Și nu este perfectă. Dar o iubești cu toate imperfecțiunile, hachițele și toanele ei. Nu ezita să i-o spui iar și iar.

Cea mai frumoasă femeie…

Data articol: 7 martie 2018
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design