Ce am învățat eu la Speaking Hero

Amalia Sterescu \ Ce am învățat eu la Speaking Hero

Astăzi demarăm o nouă sesiune Speaking Hero și în pregătirea acesteia mi-am adus aminte cu drag de învățămintele primei mele serii Speaking Hero din aprilie 2017. Pentru cei ce nu știu, Speaking Hero este un program de luptă cu timiditatea prin public speaking destinat copiilor cu vârste cuprinse între 8-12 ani.

Iată învățămintele mele dupa Speaking Hero 1:

1)  Trei ore de training cu copii/zi  cu vârste cuprinse între 8-12 ani fac cam cât opt ore de training/zi cu o serie de adulți. Ai nevoie să fii prezent mai mult de 100% dacă există așa ceva-  astfel încât atenția lor să fie acolo cu tine și procesul de educație să se întâmple.

2) Uneori în ciuda planurilor noastre, copiii îmbogățesc instant curricula cursului prin ideile pe care le au sau prin ceea ce vor să exerseze. De exemplu au vrut să prezinte buletinul de știri la TV. Am acceptat sugestia lor și a ieșit foarte fain.

3) Copiii învață public speaking extraordinar de repede dacă stii cum să faci din întregul proces o experiență faină pentru ei, în care timiditatea e aruncată demult la coș.

4) Copiii sunt extraordinar de generoși – dacă le place metoda ta de predare , dacă știi să îi antrenezi și să sădești în ei curajul de a ieși în față – sunt plini de recunoștință la final. Uitasem cum e să fii îmbrațișată de elevi cu sinceritate, să primești desene cu dedicație în semn de apreciere pentru ceea ce ai reușit să sădești în ei. Tare m-au bucurat!

5) De multe ori în cadrul Speaking Hero realizez că și eu reînvăț de la copii spontaneitatea, autenticitatea și curajul de a-ți exprima opinia direct, făra zorzoane:)

Să ne revedem cu bine!

 

Data articol: 26 octombrie 2017
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design