Ce am învățat de la Brandminds 2019
Am fost prezentă la ultimele trei ediții ale Brandminds și de fiecare dată mi-am spus că: a meritat!
Iată pe scurt câteva idei preluate de la speakerii din acest an:
- Atunci când îți formulezi oferta de produse sau servicii e important să precizezi audienței target și ceea ce pierde dacă nu adoptă/cumpăra acel produs/serviciu – de multe ori teama de a nu pierde ceva, de a nu rata ceva, de a fi exclus din grup – sădită subtil în mintea clientului potențial – funcționează bine ca o unealtă a persuasiunii. Robert Cialdini
- Practică pre-suasiunea. Definește la ce vrei să fie clienții atenți mai întâi, manipulează atenția prin cuvintele folosite astfel încât să schimbi temporar percepția clienților despre ceea ce cred ei că este important pentru ei în acel moment. Robert Cialdini.
- Dacă ești singurul angajat al propriei companii atunci compania te deține pe tine și nu tu pe ea, ești stăpân și sclav în același timp. Mintea și acțiunile tale ar trebui să se concentreze pe creștere și lasă în seama angajaților sau a altor resurse – operaționalul. Numărul de angajați pe care îl ai ca antreprenor determină rata ta de succes sau eșec în business.Grant Cardone.
- Complacerea în mediocritate este ucigașul viselor tale. Grant Cardone
- Banii nu sunt folositori când stau în bancă – banii trebuie folosiți. Chiar dacă părinții ne-au spus ”Pune un ban deoparte!” ”Fă economii pentru zile negre!”, ”Nu face datorii!” – nu poți prospera ca antreprenor dacă te supui acestei culturi. Trebuie să te folosești de bani pentru a crește business-ul chiar dacă asta poate înseamnă credite la bănci. Grand Cardone
- Durata intervalului dintre ”am o idee” și momentul în care acea idee produce deja bani – determină succesul tău în business, cu cât acea durată e mai mică, cu atât succesul poate fi mai predictibil. Grant Cardone.
- Oamenii cumpără de la oamenii pe care îi cunosc nu de la oamenii în care au încredere. Există două motive mari ce generează eșecul în vânzări (Grant Cardone): a) oamenii nu te știu , b) sau te-au uitat…
- Încetează să mai gândești mărunt ca antreprenor – ”Average thinking will kill your business”. Grant Cardone.
- Învață să-ți conștientizezi criticul interior și să-l controlezi mai bine prin schimbarea conștientă a comportamentelor tale, prin practicarea mindfulness si a auto-compasiunii. Denise Jacobs.
- Câteva întrebări pentru minte și suflet au venit de la prof. Hitendra Wadhwa: Ți-ai imagina cum ar fi să trăiești și să muncești profitând de maximul tău potențial? Cum ar trebui să fie un leader în zilele noastre când i se cere să fie și adaptiv, tenace, rabdător, conectat cu interiorul său, prezent… ? Când te simți cel mai loial și mai aproape de tine, tu cel făra de măști? Făcând ce? Ești oare cel mai bun prieten al tău? Ca lider, cât de des operezi pentru mai binele altora?
- Guy Kawasaki ne-a spus că e important să ignori persoanele care-ți spun ”NU” în fața ideilor tale îndrăznețe și că de multe ori dacă încerci să găsești consensul pe o idee nouă , într-un grup de lucru, nu-l vei găsi. E mai important să lansezi rapid și să perfecționezi după. ”You can always hit the bull’s eye if you paint the place you hit – after.”
- Yuval Noah Harari ne-a dus puțin în lumea în care vor trăi copiii noștri, o lume în care probabil oamenii vor cuceri spațiul dar nu se știe ce fel de entități vor călători alături de oameni în acele nave spațiale. Ne-a vorbit despre cele două creiere pe care oamenii le-ar putea avea, cel organic si cel bionic ce va monitoriza diferite funcții. Si da, ne-a avertizat că în efortul nostru de a upgrada omul e foarte posibil să-i facem ”downgrade”.
Organizarea a fost mai bună ca anul trecut deși mulți nu au trecut ușor peste anunțul de ultimă oră legat de absența unuia din speakeri: Brene Brown, înlocuită pe ultimă sută de metri de Denise Jacobs. Pentru mine personal a fost și un prilej bun să mă întâlnesc cu clienți, foști colegi, prieteni – atât de mulți încât pauzele evenimentului au fost poate la fel de utile ca evenimentul în sine.
Una peste alta mă bucur ca avem un astfel de eveniment și în România! Ne vom revedea desigur la anul Brandminds 2020 – Romexpo!