Vacanță?! Cariera nu ia vacanță!

Amalia Sterescu \ Vacanță?! Cariera nu ia vacanță!

E vară, soare, prietenii postează poze ce te duc cu gândul la un singur lucru: vacanță, relaxare. Iar tu nu ai avut vreme nici măcar să-ți planifici vacanța. Ești ocupat(ă) până peste cap cu proiecte, întâlniri, rapoarte și alte aspecte operaționale. Pe undeva pe biroul tău, sub un teanc de hârtii, zace și planul tău de dezvoltare personală. Nici măcar nu ți l-au mai impus alții de data aceasta, e făcut chiar de tine, ai crezut în el, ți-ai spus atunci că asta e ceea ce îți dorești și ți-ai promis solemn că vei bifa cu seriozitate fiecare aspect de acolo, pentru că știi în sinea ta că acele arii de dezvoltare sunt cele ce te vor ajuta să faci pasul următor.

Chiar așa, îți mai amintești ce înseamnă nivelul următor pentru tine? Ai fi tentat(ă) să-mi spui că nivelul următor pentru tine înseamnă jobul X sau Y, că înseamnă promovarea la o poziție ierarhică superioară, că înseamnă să-ți extinzi business-ul sau pur și simplu să ai mai multă libertate financiară.

 

Indiferent ce înseamnă nivelul următor pentru tine nu vei ajunge acolo din senin, ci planificat! Iar dacă oportunitățile îți vor veni în cale, e bine ca ele să te găsească pregătit, pentru că dacă nu ești cu adevărat pregătit, tot tu le vei alunga inconștient cu acel ”nu pot, nu cred, mi-e teamă”. Știu că tentația de a visa la o plajă și la răsfăț e mare, dar cariera sau nivelul următor – cum îmi place mie să-i spun – nu ia vacanță! Cere planificare, strategie, efort, dezvoltare personală!

Îmi permit să formulez mai jos câteva sfaturi utile pe care să le iei cu tine în vacanță, cu speranța că îți vor fi de folos:

  1. Întreabă-te și-ți răspunde cât poți de onest: Ce înseamnă pentru tine nivelul următor? Din punct de vedere al carierei, dezvoltării personale, al sănătății, vieții personale/familiei, spiritualității și al vieții sociale. Dacă ar fi să vizualizezi  tabloul ”Tu la nivelul următor” – cum ar arăta?
  2. Ce te diferențiază profesional de alți specialiști care au același rol ca și tine în acest moment? Cum îți poți pune în evidență intern, dar și în exteriorul organizației, acești factori personali, care te fac special(ă) din punct de vedere al competențelor?
  3. Reflectă profilul tău de LinkedIN aceste elemente ce te fac diferit față de alți 100 de profesioniști cu background-ul tău? Dacă nu, e timpul să schimbi ceva pe acolo!
  4. Când te gândești la nivelul tău următor, există arii de nesiguranță, arii unde nu te simți complet pregătit(ă)? Pune-le pe hârtie, vezi cum le poți îmbunătăți prin training, apelând la mentori sau la un coach bun! Fă-ți un plan de acțiune în acest sens, cu niște deadline-uri foarte ferme! Include în bagajul tău de vacanță cărți pe temele incluse în acest plan, cu siguranță te vor ajuta.
  5. Planul tău pentru nivelul următor nu trebuie să fie unul stufos. Dacă ești predispus la amânări continue, atunci fă-ți un plan în trei pași – nici mai mult, nici mai puțin! Dă-ți niște deadline-uri tangibile, mergi în forul tău interior și promite-ți că le vei urmări cu seriozitate, iar pentru fiecare pas finalizat, fixează-ți o recompensă! La mine funcționează. 🙂

Ieșirea din ritm pe care ți-o oferă concediul e propice pentru planuri noi, pentru idei noi –  unele chiar ”out of the box”. Cu toții visăm la plajă și răsfăț, la munte și soare, dar dacă printre visările tale ai include și visul tău de progres, i-ai da minții tale o temă interesantă, iar rezultatul după câteva zile de odihnă s-ar putea să te minuneze.

Eu te pot ajuta cu planul tău de tranziție în carieră, te pot învăța să-ți construiești profilul de LinkedIN astfel încât acesta să muncească pentru tine și te pot ghida în efortul tău de a-ți construi un brand personal în interiorul și exteriorul organizației. Mă poți contacta oricând pe adresa de email office@amaliasterescu.ro

În vacanța asta fă-ți un cadou (pe lângă odihnă, relaxare, clipe minunate alături de cei dragi) – reflectează la tine și la Devenirea Ta!

 

Vacanță frumoasă!

 

 

______________

Sursa foto: http://goo.gl/lGPgpq

 

Data articol: 4 iulie 2016
© 2023 Amalia Sterescu Designed by: Live Design