5 Lecții învățate de la întâlnirea cu Paul McKenna

Amalia Sterescu \ 5 Lecții învățate de la întâlnirea cu Paul McKenna

Paul McKenna este un cunoscut hipnotist britanic, autor a numeroase cărți de dezvoltare personală. McKenna a scris și produs o serie de cărți și produse multimedia, a găzduit show-uri TV și a prezentat seminarii de hipnoză, NLP sau alte teme de interes ca motivație, scăderea în greutate, antistress, meditația Zen. Mulți dintre clienții ce au apelat la McKenna pentru hipnoză, sunt clienți celebri ca Ellen DeGeneres, David Walliams sau Richard Hammond.

McKenna este renumit și prin faptul că, în 2008, a semnat un contract de 23 milioane GBP cu Discovery Channel pentru care McKenna urma să realizeze o serie de programe de dezvoltare personală, colaborarea fiind un record pentru o personalitate britanică.

Amalia Sterescu si Paul McKenna

Așadar, iată-mă față în față cu Paul McKenna, pe 10 Octombrie 2014 la Londra unde, în decorul deosebit al Institute of Directors, Paul urma să susțina un seminar de ”Persuasiune și Public Speaking”.

Împărtășesc cu voi  5 lecții pe care le-am învățat direct de la Paul:

1. Dacă vrei să construiești un raport bun cu audiența atunci încearcă să folosești un limbaj prin care să-i targetezi și pe cei care asimilează informația mai mult pe bază de informații vizuale, dar și pe cei kinestezici și auditivi.

2. ”Framing” este atunci când îți manipulezi audiența să răspundă cu DA la 3 întrebări consecutive, după care la a patra – care era întrebarea cheie pentru speech-ul tău, DA-ul va veni mult mai simplu.

3. În situația în care trebuie să gestionezi o situație conflictuală sau o întrebare tendențioasă e mai constructiv să spui: ” Înțeleg ceea ce-mi spuneți și sunt de părere că…(și aici îți exprimi un punct de vedere diferit)” decât dacă ai spune ”Înțeleg ceea ce îmi spuneți, însă/dar…” pentru că acel DAR pus la mijlocul frazei nu va face decât să stimuleze o stare defensivă sau de conflict.

4. Un bun vânzător vinde sentimente, stări – oamenii cumpără de la oameni, așa că vizualizează-ți întotdeauna ”Headline-ul” – ce vinzi de fapt? Care e promisiunea pe care o faci audienței?

5. Oamenii care cred că sunt norocoși văd mai multe oportunități – statisticile spun că oamenii cu credință sunt norocoși, vibrează la noroc și atrag mult mai multe oportunități.

În speranța că aceste idei vă vor fi utile în activitatea voastră, să aveți succes!

Data articol: 20 octombrie 2014
© 2025 Amalia Sterescu Designed by: Live Design