Tech-up for Women, New York – ce am aflat?

Amalia Sterescu \ Tech-up for Women, New York – ce am aflat?

Recent am participat la Tech-up for Women -New York, o conferință dedicată femeilor din tehnologie și cum am rămas destul de conectată cu acest domeniu și cu comunități specifice, îmi face plăcere să povestesc câte ceva din subiectele abordate de speakeri.

  1. Donetta Cambell – Social Architects, a reiterat ideea că e important să-ți construiești vizibilitatea ca profesionist și mai ales ca femeie ce lucrează în companii de tehnologie, că e util să-ți utilizezi abilitățile de social leader, să fii un remarcabil storyteller la nivel global!
  2. De la Bill Zieroff si Lisa Paccione – Syniverse am aflat ca Amazon își construiește prima linie aeriană, ei investesc mult în conectivitate, se folosesc mult de drone pentru supraveghere și asigurarea siguranței în special unde au locații pe teren mare.
  3. Lauren Dillard – Nasdaq a explicat cum se folosesc de tehnologie pentru a împuternici alte piețe, pentru a încuraja dialogul extinzând utilizarea tehnologiei în câteva zone importante:
    • A.I. – supraveghere antifraudă
    • Data – ca avantaj competitiv
    • Cloud – au construit centre masive de date.
  4. Maria Tapia – IBM: Tehnologia a schimbat modul în care operăm ca echipă, modul în care forecastăm, modul în care ne servim clienții. Totul se derulează mai repede, beneficiem de avantajele open source, AI e peste tot și ne ajută să ne imbunătățim operaționalul. De altfel în opinia Mariei, rolul AI este să ”augmenteze” inteligența umană și nu neapărat să înlocuiască joburi. Atâta timp cât datele îți aparțin ție, și analizele și rezultatele acestora îți aparțin. În ceea ce privește accesul femeilor din tehnologie în roluri de conducere, Maria a subliniat că e util ca femeile în tehnologie să se implice în proiecte ce țin de tehnologie nouă unde atât bărbați cât și femei nu au acumulat experiență în acel domeniu și asta va egaliza cumva raportul și șansele femeilor de a accesa roluri de conducere.
  5. Abdul Salem – Google, ne încurajează să investim în competențe ce ne vor ajuta să fim pregătiți pentru nivelul următor. Cum poți deveni ca lider bărbat în tehnologie un partener/mentor  pentru femeile cu abilități tehnice ce aspiră la roluri de conducere? Înțelege-le ”de ce ul”, motivația personală și apoi ajută-le să-și comunice prioritățile, spune el.
  6. Randi Zuckerberg a avut o intervenție motivațională reușită, presărată cu multe povești personale. În opinia ei cel mai important este să crezi în tine! Dacă ceva, un proiect antreprenorial de exemplu te face nervos, asta e bine pentru că înseamnă că îți pasă. Legat de tranziția ei de la Facebook la proiectele ei în zona de content pentru copii sau producere de piese de teatru pe Broadway – ne-a povestit cum jurnaliștii au fost foarte răi cu ea atunci când de la Facebook le-a spus ca ea va produce piese de teatru. Azi are câteva premii Tony la activ și asta datorită faptului că a crezut în ea și pentru că ea crede că avem mai multe capitole în cartea vieții noastre pe care trebuie să le valorificam cum se cuvine.
  7.  Nazanin Delam – Netflix a dat câteva sfaturi legate de tranziția în carieră insistând pe ideea că e mai bine să faci tranziții frecvente în zone în care te simți foarte competent ”challenge you in your strenght zone!” Cum arată succesul pentru tine peste un an? Ce oameni, competențe, proiecte te-ar ajuta să îți implinești acea viziune? Pilotează și testează noi idei! Te simți bine experimentând acel proiect sau acea idee nouă? Ai putea deveni expert în acea arie? Ai putea extinde zona ta de competență în acea arie nouă? Si cel mai important fii sigur că vei face noi erori, ele te vor ajuta să progresezi.
  8. Maria Yap – Adobe consideră că AI ne permite să automatizam unele zone în timp ce noi oamenii ne putem aloca mai mult timp pentru a ne amplifica creativitatea.
  9. De la Rima Alameddine – Nvidia am aflat că AI este utilizată acum în medicină – anuntă criza de exemplu (în timpul unui atac cerebral se pierd peste 2000 de neuroni/min și intervenția rapidă este critică). În agricultură prin AI se montează camere la mașinile agricole, acestea transmit informații și AI decide ce substanțe să folosească la plantațiile de pe câmp și în ce cantitate. AI învață rapid și se perfecționează continuu în comunicarea prin chatbots/emoji.
  10. Dana Mc Grow – Samsung a insistat pe nevoia de a asigura o diversitate la masa deciziilor . E important să ai nu numai diversitate de gen dar și de accent, de culoare, de religie de orice fel pentru ca asta reflectă diversitatea clienților companiei!
  11. Elaine Stafford- DRG a povestit că oamenii sunt mirați când întrebată cu ce se ocupă ea le răspunde: ”cu comunicarea globală!” Adică cu sateliți?  întreabă ei. ”Nu, cu cablurile de sub ocean” – răspunde ea. Da, nici eu nu știam prea multe despre subiect, în caz că nu sunteți curioși, sunt 300 de astfel cabluri la nivel mondial  care asigură un transfer de date remarcabil de pe un continent pe altul.
  12. De la Stephanie de Palma – General Electric am aflat ca imprimantele 3D pot acum printa nu numai piese pentru automotive și aviație dar și rochii cu care s-a defilat deja pe covorul roșu – chiar am văzut câteva modele și mi s-au părut senzaționale.
  13. Iar Dana Look-Arimoto – specifică că cel mai dificil când treci de la corporate la antreprenoriat este să realizezi că pășim ca niște regine dar că în același timp trebuie să … ducem și gunoiul și să facem treburi administrative. Tot în acest sens de la Sandra Gault  de la True Gault, o companie care îți scanează tălpile și își oferă pantofi personalizați – am aflat că atunci când dorești să atragi fonduri, business angels sau fondurile de investiții sunt interesate în faza de start-up de nivelul de recurență – căți clienți din cei ce au cumpărat de la tine au revenit? Setarea unui minim de KPIs măsurabili în faza de start-up este esențială dacă dorești să atragi fonduri iar dacă te gândești să te împrumuți de la familie și prieteni atunci cere-le acei bani de care să nu le pară rău dacă i-au pierdut. În final mesajul Sandrei a fost încurajator pentru toate femeile antreprenor prezente: Indiferent cât de greu îți e, indiferent câte bariere întâlnești ”mergi mai departe”! Keep going!
Randi Zuckerberg & Alicia Syrett
Abdul Salem – Google & Maria Tapia – IBM
Nazanin Delam – Netflix
Data articol: 25 noiembrie 2019
© 2025 Amalia Sterescu Designed by: Live Design